FIFH logo rod 150

Logo BGK 2018 

web logo sgf

 

edga logo premier serie

 

 

WorkingforGolflogos 008

 

 

 

Partners

Golftstore 150   malmostad logo staende 150
svedala logo 340  dockside 150
Golfia logga1 med www  abacus logo black
 SkånesGDF  ParasportSkåne
   

Världseliten kommer till Swedish Invitational Golf Challenge 2015

FIFH Malmö och Bokskogens GK arrangerar 5:e upplagan av Swedish Invitational Golf Challenge, inofficiella världsmästerskapet i Handigolf den 7-8 Augusti på Bokskogens Golfklubb strax utanför Malmö. I startfältet som innehåller alla dom 5 tidigare vinnarna (Se längre ned) finns 50 herrspelare och 3 damspelare från 12 nationer, det är oerhört glädjande att vi till årets tävling lyckats samla så många duktiga Handigolfare från hela världen med olika spelsätt beroende på de individuella fysiska förutsättningar. Alla som är intresserade av golf borde komma ut till Bokskogen under tävlingsdagarna för att se dessa fantastiska spelare säger Managing Director Mats Linde.  Vinnaren från 2013, Daniel Slabbert från Sydafrika som trots att han är amputerad på höger ben har +1 i hcp, kommer för att försvara sin titel. Vi har i år den intressanta 16-åriga Belgaren  Adem Wahbi som redan vunnit en av deltävlingarna på den Europeiska Handigolftouren.
På förhand ser det ut som ett mästarmöte mellan de 4 tidigare vinnarna på herrsidan Johan Kammerstad, Sverige, Manuel De Los Santos, Frankrike, Stefan Mörkholt, Danmark och Daniel Slabbert, Sydafrika men med tanke på det oerhört starka startfältet så skulle det inte förvåna mig om någon av de andra toppspelarna som Japanen Masato Koyamada, Engelsmannen Andy Gardiner, Sydafrikanen Iglin Retief Grobbelar eller svenske Joakim Björkman blandar sig i leken, vi får väl vänta tills tävlingen är färdigspelad vid 14-tiden på lördagen säger Tournament Manager Thomas Ahlberg.
Tävlingen är sanktionerad av både IGF, R&A, European Tour, Ryder Cup Foundation, EDGA, SGF vilket ger den hög status i golfvärlden och är Order of Merit rankad på den internationella touren för Handigolf.
Skånes Golfförbunds Handigolfsektion arrangerar en clinic med bland andra Caroline Larsson och Manuel De los Santos på torsdagen den 6/8 mellan 9-12 på Bokskogens Golfklubb där du kan träffa både spelare och ledare för att inspireras av deras golfspel…
 
Fakta:
Swedish Invitational 2015
Bokskogens GK - Old Course
Fredag och Lördag 7-8 augusti
2x18 slagspel ”Scratch”
Starttid 08.00 båda dagarna
 
Tidigare vinnare
2006 - John Kammerstad - Sverige
2008 - Manuel De Los Santos - Frankrike
2011 - Stefan Mörkholt - Danmark
2013 - Daniel Slabbert (Herrar) - Sydafrika
2013 - Caroline Larsson (Damer) - Sverige
 
 
IGF - Internationella Golfförbundet
European Tour - Ryder Cup Foundation
R&A – Royal and Ancient
RCP - Ryder Cup Foundation
EDGA - European Disabled Golf Association
SGF - Svenska Golfförbundet
Vid frågor kontakta:
Mats Linde, Director FIFH Malmö.  Tel: 040-92 89 30,  +46 (0)733 31 99 81 E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Thomas Ahlberg, Klubbchef Bokskogens Golfklubb. Telefon: 040-40 69 20.
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Search

Tournament Venue

Logo BGK 2018

Flyover SweInv1

Iphone app

 

Read more

Our website is protected by DMC Firewall!